2η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»: Έντονο χρώμα Πελοποννήσου

14 Ιουνίου 2017

Θετικές εντυπώσεις άφησε στο κοινό η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη 2η έκθεση «Ελλάδος Γεύση» στο Περιστέρι.

Από συνδυαστικές ενέργειες προβολής οι οποίες είχαν ως επίκεντρο τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τα προϊόντα χαρακτηρίστηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Έκθεση Ελλάδος Γεύση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου από τις 18 έως και τις 21 Μαΐου 2017. Η Περιφέρεια είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει τα ποιοτικά ΠΟΠ, ΠΓΕ πιστοποιημένα Πελοποννησιακά Προϊόντα καθώς και την Πελοποννησιακή Γαστρονομία, αναδεικνύοντάς τα ως επίκεντρα της Μεσογειακής Διατροφής.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόβαλλε την παράδοση και την αυθεντικότητα της περιοχής μέσα από ένα θεματικό περίπτερο το οποίο είχε ως επίκεντρο την μανιάτικη κουλτούρα. Η παράδοση συνδυάστηκε με την αυθεντικότητα με μία σύγχρονη προσέγγιση και μέσα από γαστρονομικές επιδείξεις μπροστά στους επισκέπτες της έκθεσης. Διακεκριμένοι σεφ παρουσίασαν Πελοποννησιακές συνταγές στο κοινό της έκθεσης «Ελλάδος Γεύση» ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και οι επιμέρους παρουσιάσεις των περιοχών της Πελοποννήσου με τις ιδιαίτερες συνταγές τους. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ήταν οι γαστρονομικές παρουσιάσεις και οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις των Δήμων Τριφυλίας, Μεσσήνης, Γορτυνίας και Κορινθίων.

2η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»: Έντονο χρώμα Πελοποννήσου
2η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»: Έντονο χρώμα Πελοποννήσου

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Ελλάδος Γεύση» πραγματοποιήθηκαν και B2B επιχειρηματικές συναντήσεις με προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και είχαν η δυνατότητα να αξιολογήσουν οι ίδιοι την κορυφαία ποιότητα των Πελοποννησιακών προϊόντων.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε στα εγκαίνια της έκθεσης η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου η οποία τόνισε ότι η έξοδος της χώρας μας από την κρίση απαιτεί τολμηρές πολιτικές αποφάσεις και συσπειρωμένες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας ενώ αναφέρθηκε και στο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, στην εγγύτητά της για τους κατοίκους της Αττικής, αλλά και στις μοναδικές εμπειρίες που θα βιώσει ο επισκέπτης, με αιχμή τα μοναδικά σε ποιότητα και γεύση Πελοποννησιακά προϊόντα.

Η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, της ΕΝΠΕ, της ΚΕΔΕ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και τη στήριξη του Δήμου Περιστερίου.