Anax Superfood: υπερτροφές στο πιάτο μας

12 Μαΐου 2017

Η Green Gold Hellas δημιούργησε τη σειρά Anax Superfood προσφέροντάς μας τη δυνατότητα να τονώσουμε τον οργανισμό μας με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Μία οικογενειακή επιχείρηση η οποία εξελίσσεται με την κάθε γενιά να προσθέτει ένα νέο στοιχείο σε αυτήν δεν μπορεί παρά να είναι επιτυχημένη. Ιδανικό παράδειγμα μίας τέτοιας επιχείρησης είναι η Green Gold Hellas. Η οικογενειακή επιχείρηση με έδρα το Βλαχιώτη Λακωνίας ένα χωρίο νότια της Σπάρτης, έχει αφοσιωθεί εδώ και τέσσερις γενιές στην παραγωγή του χρυσοπράσινου θησαυρού μεριμνώντας τόσο για την καλύτερη φροντίδα των δέντρων του ελαιώνα όσο και για τις αυστηρές συνθήκες σε κάθε στάδιο παραγωγής του ελαιόλαδου, διατηρώντας έτσι στο υψηλότερο επίπεδο την διατροφική του αξία.

Η αγάπη και το πάθος για τα φυσικά προϊόντα και οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού λόγω των επιβαρυμένων συνθηκών διαβίωσης οδήγησαν τους ανθρώπους πίσω από την Green Gold Hellas στην αναζήτηση νέων προϊόντων υγιεινής διατροφής. Συνδυάζοντας τα καλύτερα «berries» με τα πιο γνωστά και θαυματουργά ελληνικά φυσικά προϊόντα όπως είναι η μαστίχα Χίου, το θυμαρίσιο μέλι ή μέλι ανθέων και το ιπποφαές η Green Gold Hellas δημιούργησε τη σειρά υπερτροφών Anax Superfood με κορυφαίο το Anax Superfood Premium (Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας).

Anax Superfood: υπερτροφές στο πιάτο μας
Anax Superfood: υπερτροφές στο πιάτο μας

Μοναδικά συστατικά σε ιδανικούς συνδυασμούς

Το θυμαρίσιο μέλι, με το περίφημο χρυσό του χρώμα διαθέτει τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες, οι οποίες αναστέλλουν τον πολλαπλασιαμό των κυττάρων σε περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη και του μαστού ενώ προστατεύουν και από τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Ειδικότερα το θυμαρίσιο μέλι ελληνικής παραγωγής είναι πλουσιότερο σε πολυφαινόλες και φαινολικά οξέα από τα μέλια διαφορετικής προέλευσης. Στο Anax Superfood Premium, το οποίο έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το βρίσκουμε συνδυασμένο με goji berry, ιπποφαές, κανέλα Κεϋλάνης και μαστίχα Χίου, τα οποία του χαρίζουν μία μοναδική εξωτική γεύση.

Το Ιπποφαές περιέχει υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης C, ακόμα και 15 φορές μεγαλύτερη από το πορτοκάλι, ενώ επιπλέον είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, αμινοξέα, βιταμίνη Κ, Β-σιτοστερόλη και πολυφαινολικά οξέα. Στη σύστασή του βρίσκουμε όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όλα τα απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό μέταλλα και ιχνοστοιχεία καθώς και τα ακόρεστα λιπαρά οξέα ω-3, ω-6, ω-7 και ω-9. Χάρη λοιπόν στη μοναδική του σύσταση είναι σε θέση να ρυθμίζει τον μεταβολισμό και την LDL-χοληστερόλη προστατεύοντας τα αγγεία, να επανορθώνει τους ιστούς και τα κύτταρα μετά από μεγάλη έκθεση σε ακτινοβολία, να δρα προληπτικά ενάντια σε οφθαλμολογικές παθήσεις, να ενισχύει το ανοσοποιητικό και το νευρικό σύστημα, να επουλώνει το δέρμα, να βοηθά κατά της ελκώδους κολίτιδας, οισοφαγίτιδας, νόσου του Crohn ενώ έχει πλούσια αντιγηραντική δράση.

Anax Superfood: υπερτροφές στο πιάτο μας
Anax Superfood: υπερτροφές στο πιάτο μας

Από την άλλη πλευρά το Goji Berry δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία το μούρο της ευτυχίας. Πλούσιο σε βιταμίνες C, B1, B2, B-καροτίνη, μεταλλικά στοιχεία, αντιοξειδωτικά και αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, σίδηρο, φυτοστερόλες και λιπαρά οξέα, όπως ωμέγα-6 και άλφα-λινολεϊκό οξύ, περιέχει επιπλέον βεταΐνη η οποία ενισχύει τη μνήμη και ηρεμεί τη νευρικότητα αυξάνοντας παράλληλα τη ψυχική και σεξουαλική διάθεση.

Στα πολύτιμα συστατικά που ανακαλύπτουμε στα προϊόντα Anax Superfoods συγκαταλέγεται και η Μαστίχα Χίου, η οποία εκτός από το συναρπαστικό άρωμά της διαθέτει αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση προστατεύοντας από τις στομαχικές διαταραχές, το πεπτικό έλκος, τη χοληστερίνη και το ζάχαρο ενώ παράλληλα επιδρά ευεργετικά κατά της αρτηριοσκλήρωσης και των καρδιακών παθήσεων.

Και η εξωτική κανέλα Κεϋλάνης συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των συστατικών. Η ευεργετική κανέλα ρυθμίζει το ζάχαρο, τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια, ανακουφίζει από πεπτικές ανωμαλίες, βελτιώνει το κυκλοφορικό, έχει αντιφλεγμονώδη, αντιθρομβωτική και αντιβακτηριδιακή δράση, ενώ μεταξύ άλλων έχει και τονωτικές ιδιότητες.

Anax Superfood: υπερτροφές στο πιάτο μας
Anax Superfood: υπερτροφές στο πιάτο μας

Άλειμμα ή μπάρα;

Οι μοναδικοί συνδυασμοί των προϊόντων της σειράς Anax Superfood δεν περιέχουν συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα και έρχεται σε εμάς με τη μορφή spread και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως άλειμμα, με σκέτες κουταλιές, για να δώσει γεύση σε μοναδικές συνταγές, στις σαλάτες, στο τσάι ή στο γιαούρτι μας. Με μία τόσο μεγάλη ποικιλία συνδυασμών είναι σίγουρα εύκολο να επιλέξουμε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του οργανισμού και στη γεύση μας.

Θέλοντας να βοηθήσουν όμως και όσους βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση, η ομάδα της Green Gold Hellas δημιούργησε με την ίδια ιδεολογία και δύο εξίσου απολαυστικές μπάρες. Η μία με σοκολάτα γκότζι μπέρι, ιπποφαές, μαστίχα Χίου και κανέλα Κεϋλάνης και η έτερη με σπόρους chia, αποξηραμένα σύκα από την Εύβοια, γκότζι μπέρι, ιπποφαές, μαστίχα Χίου και κανέλα Κεϋλάνης.