Φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Μαΐου

28 Απριλίου 2017

Κάθε εποχή και κάθε μήνας έχει τα δικά του φρούτα και λαχανικά και επιλέγοντάς τα βοηθάμε στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας. Ποιες γαστρονομικές εκπλήξεις μας κρύβει ο μήνας Μάϊος;

Η γνώση του ότι η καλή υγεία περνάει από τη διατροφή έχει γίνει πλέον βίωμα για τους περισσότερους από εμάς. Όσα μας προσφέρει η φύση την εποχή που μας τα προσφέρει από μόνη της είναι εκείνα που θα θωρακίσουν με τον καλύτερο τρόπο τον οργανισμό μας, βοηθώντας στη σωστή λειτουργία του.Γιατί όμως επιλέγουμε φρούτα και λαχανικά εποχής; Όταν οι επιλογές μας ακολουθούν τους νόμους της φύσης τότε οι τροφές που καταναλώνουμε έχουν τη μέγιστη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες σε διαφορετική περίπτωση αυξάνονται οι πιθανότητες αυτό που θα βάλουμε στο πιάτο μας να έχει πρόσθετες χημικές ουσίες και ορμόνες λόγω της μη εποχικής διάθεσης.

Ασπίδα προστασίας σε νοσήματα

Όλες οι πρόσφατες επιστημονικές έρευνες συνηγορούν πως η υψηλή κατανάλωση σε φρούτα και λαχανικά  (3-5 μερίδες την ημέρα) μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνων νοσημάτων όπως είναι ο διαβήτης, οι καρδιαγγειακές παθήσεις ακόμα και ο καρκίνος ενώ επιπλέον βελτιώνει την εμφάνισή μας κάνοντας το δέρμα μας λαμπερό και υγιές. Επειδή λοιπόν θέλουμε να φροντίζουμε τον οργανισμό μας και να του προσφέρουμε τα καλύτερα αξίζει να γνωρίζουμε ποια φρούτα και λαχανικά είναι στην εποχή τους τον Μάιο.

Προτιμήστε τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά
Προτιμήστε τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Όσον αφορά στα φρούτα επιλέγουμε φράουλα, ροδάκινο, αβοκάντο, μπανάνα, τομάτα, βερίκοκο, πρώιμο πεπόνι, κεράσι και μούσμουλα. Όσο αφορά τα λαχανικά, την ψήφο επιστοσύνης μας δίνουμε στις μελιτζάνες, σπαράγγια, αγγούρι, κολοκυθάκι, πιπεριά, σπανάκι, μπιζέλια, φασολάκια, πατάτες, μαρούλια, παντζάρι, ραδίκια και ραπανάκια.