Ούζο Πλωμαρίου: Νέες συσκευασίες που τιμούν την Ελλάδα

28 Οκτωβρίου 2016

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου τιμά την ελληνική παράδοση και προβάλλει την εικόνα του τόπου μας στο εξωτερικό, λανσάροντας νέες συλλεκτικές συσκευασίες που διατίθενται αποκλειστικά στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών.

Με τις ρίζες της να ποτίζονται από την ελληνική παράδοση και το βλέμμα της στραμμένο στην εξωστρέφεια, η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης δημιούργησε νέες συσκευασίες που τιμούν τις ελληνικές αξίες και απευθύνονται στο τουριστικό κοινό.

Πρόκειται για τις νέες συσκευασίες Ούζου Πλωμαρίου που διατίθενται στα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών και απεικονίζουν παραστάσεις από την ελληνική παράδοση. Συγκεκριμένα, τα έργα που φιλοτεχνήθηκαν από τη ζωγράφο Αγγελική Στρούτση -και κάθε ένα από αυτά συμπεριλαμβάνεται μέσα σε κάθε συσκευασία, σε γκραβούρα, ως δώρο- απεικονίζουν μια γοργόνα από την ελληνική λαογραφία, ένα παραθαλάσσιο ταβερνάκι με τοπικά εδέσματα, παραδοσιακούς χορούς, αλλά και μουσικούς με ελληνικά μουσικά όργανα. Οι παραπάνω εικόνες είναι οικείες στη μνήμη μας, ενώ γίνονται αξέχαστες στις αναμνήσεις των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Ούζο Πλωμαρίου: Νέες συσκευασίες που τιμούν την Ελλάδα
Ένα από τα έργα που φιλοτεχνήθηκαν από τη ζωγράφο Αγγελική Στρούτση

Άλλωστε, το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου φέρνει μαζί του μια σημαντική κληρονομιά που ταξιδεύει από το 1894 έως το σήμερα και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις αξίες της Ελλάδας. Από τοπικό προϊόν της Λέσβου έχει καταφέρει, να έχει δυναμική παρουσία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, αποτελώντας πλέον ένα ευρέως γνωστό προϊόν, το οποίο ξεχωρίζει, για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του και τον παραδοσιακό τρόπο απόσταξής του.

Το ανώτερης ποιότητας απόσταγμα εξάγεται πλέον σε δεκάδες χώρες παγκοσμίως και οι εξαγωγές αυτές αποτελούν το 50% του συνόλου της παραγωγής της αποσταγματοποιίας. Συγκεκριμένα το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου εξάγεται στις εξής χώρες: Αλβανία, Αμερική, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ιράκ, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κονγκό, Κύπρος, Μάλτα, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότιος Αφρική, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Σκόπια, Σουηδία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Φινλανδία και Χιλή.

Το Ούζο Πλωμαρίου διατίθεται στις συσκευασίες: 50ml, 200ml, 500ml, 700ml και 1lt.