Κρέμα προσώπου με ελαιόλαδο και ξίδι

20 Ιουλίου 2016

Αναμφίβολα, το ελαιόλαδο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ελληνικής γης τόσο για την διατροφή, όσο για το δέρμα, τα χέρια, τα νύχια και τα μαλλιά. Το «υγρό χρυσάφι», όπως το χαρακτήρισε ο Όμηρος αποτελεί βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και η χρήση του είναι ανεξάντλητη. Δοκιμάστε την Κρέμα προσώπου με ελαιόλαδο και ξίδι!

loadin-bg

Με την βοήθεια του ελαιόλαδου, του ξιδιού και του νερού, μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα την πιο οικονομική Κρέμα προσώπου με ελαιόλαδο και ξίδι για το πρόσωπό μας. Φυσικά, εκτός από εξοικονόμηση χρημάτων, πετυχαίνουμε κάτι σημαντικότερο φτιάχνοντας τη συγκεκριμένη κρέμα: γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι τα συστατικά που έρχονται σε επαφή με το πρόσωπό μας είναι αγνά και χωρίς συντηρητικά!

Τί προσφέρει η κρέμα προσώπου με ελαιόλαδο και ξίδι στο δέρμα μας; Το ελαιόλαδο μαλακώνει και ενυδατώνει, ενώ το ξίδι περιορίζει τις κηλίδες, καταπολεμά τα μικρόβια και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Κρέμα προσώπου με ελαιόλαδο

Η συνταγή αποτελείται από ¼ του φλιτζανιού νερό, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και ¼ του φλιτζανιού ξίδι. Ανακατεύουμε τα υλικά, βρέχουμε το πρόσωπό μας με νερό και στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπό μας.

Για καλύτερα αποτελέσματα, απλώνουμε την Κρέμα προσώπου με ελαιόλαδο και ξίδι και την αφήνουμε όλο το βράδυ. Η κρέμα νυκτός με ελαιόλαδο και ξίδι θα χαρίσει στο πρόσωπό μας λάμψη και ενυδάτωση!

Η γκάμα των σπιτικών καλλυντικών που φτιαγμένα από τα υλικά της φύσης είναι ανεξάντλητη, όπως άλλωστε είναι και οι θησαυροί της γης: από τα βότανα, τα λουλούδια και τα φύκια μέχρι το μέλι, τα φρούτα και τα λαχανικά. Μάλιστα, τις «σπιτικές συνταγές» τις συναντάμε από τα βάθη της αρχαιότητας, όταν χρησιμοποιούσαν τα φυσικά καλλυντικά, φτιαγμένα από βότανα και άλλα υλικά της φύσης, για τον καλλωπισμό αλλά και για ιατρική χρήση.