Barry Callebaut: 70 pastry chefs στην Ελλάδα για το Global Chef Seminar 2022

29 Ιουνίου 2022

Mε τη σοκολάτα να έχει την τιμητική της, ξεκίνησε το Global Chef Seminar 2022 στις 20 Ιουνίου 2022 υπό την αιγίδα της Chocolate Academy Athens και της Barry Callebaut.

70 καταξιωμένοι chefs από κάθε μεριά του κόσμου ταξίδεψαν, συναντήθηκαν και αντάλλαξαν ιδέες στην Ακαδημία Σοκολάτας στο Μαρούσι Αττικής, όπου έγινε η εκκίνηση του τριήμερου σεμιναρίου, και οι σεφ παρουσίασαν τη δική τους εκδοχή της ποιοτικής σοκολάτας, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στην εξέλιξή της και δίνοντας ταυτόχρονα νέους ορισμούς στο μέλλον της.


Οι σοκολατοποιοί, με το χαρακτηριστικό όνομα “Philo.chefs” έγιναν από ειδήμονες της σοκολάτας, φιλόσοφοι της, αντλώντας έμπνευση και δημιουργικότητα από το παρελθόν με κοινό στόχο να επαναπροσδιορίσουν το μέλλον της σοκολάτας, εναρμονίζοντας τις σύγχρονες τάσεις με τα all time classic σοκολατένια γλυκά. Κάποιες από τις σοκολατένιες δημιουργίες που απήλαυσε και γνώρισε το κοινό, ήταν η σοκολάτα που δημιουργήθηκε από 3d εκτυπωτή σε σχήμα τριαντάφυλλου, μία μεγάλη ποικιλία σοκολατένιων εδεσμάτων και bonbons, φτιαγμένα από συστατικά όπως το φιστίκι, λεμόνι μέχρι και ελαιόλαδο.


«Είναι το πρώτο διάστημα της Ακαδημίας της Σοκολάτας κατά το οποίο η ίδια ξεκινάει να είναι 100% παραγωγική και να λειτουργεί ως ένα κέντρο υπηρεσιών στην Ελλάδα, καθώς όταν άνοιξε το Μάρτιο του 2020, ο ερχομός της πανδημίας δυσκόλεψε αρκετά την κατάσταση. Τώρα πια είμαστε εδώ και πραγματοποιείται το τρίτο και μεγαλύτερο event της Ακαδημίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σεφ από όλο τον κόσμο μαζεύονται εδώ στην Αθήνα για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες, καθώς είναι ένας τρόπος ζύμωσης μετατρέποντας την Ακαδημία ως ένα κέντρο εξωστρέφειας» δηλώνει η Νάσια Σωτηρίου, Trade Marketing Manager of Barry Callebaut (Greece – Romania- Bulgaria). Όσον αφορά στην εφοδιαστική μονάδα και το Warehouse της Barry Callebaut στην Ελλάδα, η κα Σωτηρίου αναφέρει ότι θα υπάρξει εξέλιξη και επέκταση στο μέλλον, καθώς η εταιρεία μεγαλώνει σταθερά ως μονάδα.