Η εκπομπή «My Greek Table» κάνει αφιέρωμα στην πλούσια κουζίνα της Θεσσαλονίκης

28 Απριλίου 2022

Ειδικό αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη, τη μοναδική ελληνική πόλη, που εντάχθηκε στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO, θα πραγματοποιήσει η διάσημη παρουσιάστρια Diane Kochilas, στον τέταρτο κύκλο της εκπομπής της «My Greek Table», δίνοντας στο αμερικανικό κοινό τη δυνατότητα να πάρει μια «γεύση» των γαστρονομικών θησαυρών της πόλης.

Η εκπομπή «My Greek Table» προβάλλεται στο τηλεοπτικό δίκτυο PBS των ΗΠΑ, καθώς και στην «Cosmote TV» στην Ελλάδα και παρουσιάζει τη χώρα, τα προϊόντα της, την ιστορία και τον πολιτισμό της. Την παρουσιάστρια και το 11μελες συνεργείο της φιλοξένησε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), «με στόχο να προβάλλει το αδιαμφισβήτητο ατού της πόλης», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του φορέα.

Ακόμα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Ένωση Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, ο Οργανισμίος Τουρισμού Θεσσαλονίκης φιλοξένησε τον εκδότη Michael Potashnik του περιοδικού για το κρασί «International Wine Review (ΙWR)» και τον αρχισυντάκτη Donald Winkler «μετά από πρόταση του τμήματος Διπλωματίας Νέας Υόρκης».

Το «International Wine Review», που εκδίδεται ανά δίμηνο, είναι εξειδικευμένο επαγγελματικό περιοδικό, που απευθύνεται σε όλους τους δρώντες του εμπορίου οίνων στις ΗΠΑ (εισαγωγείς, διανομείς, λιανοπωλητές, σομελιέ), παρέχοντας ακριβείς πληροφορίες σχετικά με σημαντικά κρασιά και περιοχές με οινοποιεία σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα δε, με τα οινοποιεία και τους οίνους, προβάλλονται από το περιοδικό και την ιστοσελίδα και οι γεωγραφικές περιοχές των οινοποιείων ως τουριστικοί προορισμοί.

Οι εκθέσεις που δημοσιεύει το IWR επικεντρώνονται σε περιοχές και κρασιά που αποκτούν σήμερα εξέχουσα θέση στην αγορά. Πολλά από τα κρασιά που εξετάζονται από το περιοδικό είναι διαθέσιμα σε προτεινόμενους εμπόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Προκειμένου να βοηθηθεί ο αναγνώστης να βρει συγκεκριμένα κρασιά, το περιοδικό παρέχει στοιχεία επικοινωνίας με τον παραγωγό ή τον εισαγωγέα. Μάλιστα, το περιοδικό έχει ξεκινήσει Ενημερωτικό Δελτίο ειδικά για τα οινοποιεία της Μακεδονίας.