Imperial: Νέο international brand για την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης

4 Νοεμβρίου 2021

Στο λανσάρισμα της μπύρας lager με την ονομασία Imperial για τη διεθνή αγορά προχώρησε η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης.

Αυτή τη στιγμή η Ε.Ζ.Α. εξάγει το 8% του τζίρου της και περίπου το 10% του παραγόμενου όγκου μπύρας. Η επιχείρηση έχει εισέλθει σε αρκετές ξένες αγορές βασιζόμενη και σε εθνικά brands αλλά και σε διεθνή brands όπως η Imperial και η Berlin.
H νέα κυκλοφορία της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης που ακούει στο όνομα Imperial θα κυκλοφορεί σε δύο συσκευασίες 330ml και 500ml σε κουτάκι αλουμινίου, ενώ θα είναι διαθέσιμη και σε γυάλινο μπουκάλι σε ανάλογες χωρητικότητες.
Η νέα μπύρα θα κυκλοφορήσει αρχικά σε αγορές – στόχοι με περιορισμένο μεταφορικό κόστος. Τέτοιες είναι οι αγορές που η εταιρεία έχει ευκολότερη μεταφορική πρόσβαση όπως είναι για παράδειγμα τα Βαλκάνια, η νοτιοδυτική Ασία, Αφρική δεδομένης της εκτόξευσης του μεταφορικού κόστους στις περισσότερες αγορές παγκοσμίως σε επίπεδα που μπορεί να φτάσουν ακόμα και το 600%. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα η ζυθοποιία της Αταλάντης υλοποιεί πιλοτικό πρόγραμμα παραγωγής λυκίσκου. Η παραγωγή πραγματοποιείται σε ελεγχόμενες ποσότητες σε αγροτεμάχιο που διατηρεί η εταιρεία κοντά στο εργοστάσιο της Αταλάντης.