Hellenic Quality Foods: ετοιμάζει συνεργασία με μεγάλη εταιρεία ελιάς

26 Οκτωβρίου 2021

Πολύ κοντά σε συμφωνία με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τυποποίησης επιτραπέζιας ελιάς, στην Ελλάδα, βρίσκεται η Hellenic Quality Foods.

Tο ελληνικό σκόρδο σε άλμη της Hellenic Quality Foods θα αρχίσει να χρησιμοποιείται σε συσκευασμένα προϊόντα με ελιές, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες που θέλουν την Hellenic Quality Foods να βρίσκται πολύ κοντά σε συμφωνία με μια απο τις μεγαλύτερες εταιρείες τυποποίησης ελιάς.
«Κυκλοφορήσαμε πρόσφατα το σκόρδο σε άλμη, το οποίο σημειώνει εξαιρετική ζήτηση, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις ελιές», αναφέρει ο επικεφαλής της επιχείρησης, Γιάννης Γκώνιας. «Μέχρι στιγμής οι περισσότερες ελληνικές εταιρείες που παράγουν και τυποποιούν ελιές χρησιμοποιούσαν σκόρδο από την Κίνα, ωστόσο πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση τις υποχρέωσε είτε να το αναφέρουν, είτε να χρησιμοποιούν σκόρδο από την Ελλάδα, προκειμένου να προσδιορίζεται σαν 100% ελληνικό ή ευρωπαϊκό το προϊόν» συμπληρώνει.
Εκτός, όμως, από το σκόρδο σε άλμη, το οποίο αποτελεί και την τελευταία προσθήκη στο portfolio της εταιρείας, η Hellenic Quality Foods ξεκίνησε πριν 7 χρόνια με το ψιλοκομμένο σκόρδο σε φυσική μορφή χωρίς συντηρητικά, το οποίο κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά συσκευασμένο, τόσο για το κανάλι της λιανικής όσο και του HoReCa. Σε ετήσια βάση η εταιρεία επεξεργάζεται περίπου 100 τόνους σκόρδου, το οποίο προμηθεύεται αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς με τη μεγαλύτερη ποσότητα να προέρχεται από την Νέα Βύσσα στον Έβρο