O/purist: το premium τσίπουρο της διεθνούς bar σκηνής

27 Ιουλίου 2021

Το O/purist είναι το project 10 κορυφαίων Ελλήνων bartenders (Μάρφη Μπαλή, Χρήστος Χουσέας, Αλέξανδρος Γκικόπουλος, Κώστας Ιγνατιάδης, Δημήτρης Κιάκος, Άρης Μακρής, Γιάννης Πετρής, Θοδωρής Πύριλλος, Θάνος Προυναρούς, Νίκος Ταχματζής), με όραμα να παράγουν ένα νέο τσίπουρο, ένα εκλεκτό απόσταγμα για την σύγχρονη bar σκηνή και την βάση για την δημιουργία εξαιρετικών signature cocktails

Η ιδέα έφερε στο προσκήνιο μια νέα πρόταση στο χώρο του bar, αναδεικνύοντας το κενό που υπάρχει στην αγορά. Η ιδέα του νέου αποστάγματος ήταν απλή και ταυτόχρονα σύγχρονη, καθώς η πρόταση του συγκεκριμένου αποστάγματος βασίστηκε στην δημιουργία ενός premium τσίπουρου με ευγενή χαρακτηριστικά, τέτοια ώστε να μπορεί να φιλοξενείται σε κοκτέιλ, χωρίς να υπερισχύει των υπολοίπων συστατικών.
Το Ο/purist, το οποίο σερβίρεται τόσο ως βάση για μοναδικά signature cocktails, όσο και σκέτο, σε χάρτινα ανακυκλώσιμα ποτήρια, σχεδιασμένα από τον dj Dear Quentin, φιλοδοξεί να συστήσει τα ελληνικά αποστάγματα σε bars του εξωτερικού, ανοίγοντας τον δρόμο και για άλλα ελληνικά αποστάγματα. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και τα χάρτινα ποτήρια που σχεδίασε ο Quentin μεταδίδουν το μήνυμα της ελληνικής προώθησης. Στο ένα είναι υπαρκτή η καλτσοδέτα του τσολιά στο χείλος του ποτηριού και στο άλλο αποτυπώνεται η μέλισσα στο πρόσωπο του τσολιά.
Την παραγωγή του νεοεμφανιζόμενου τσίπουρου των 10 bartenders έχει αναλάβει η Ποτοποιία Θωμόπουλος, η οποία ανήκει στην οικογένεια Καλογιάννη, γνωστή από την ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης. Η παραγωγή του αποστάγματος γίνεται εξ ολοκλήρου σε δικούς της άμβυκες χρησιμοποιώντας τις ποικιλίες μαλαγουζιά, ugni blanc και ροδίτης.Στην δεύτερη απόσταξη προστίθενται μυρωδικά και βότανα που χαρίζουν στο Ο/purist τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.
Επιδίωξη της ποτοποιίας Θωμόπουλος είναι να απευθυνθεί στα bars της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς ήδη εκτός από την Ελλάδα έχει κάνει και τα πρώτα του βήματα στην Γερμανία. Να σημειωθεί ότι δύο από τους δέκα Έλληνες bartenders που εμπνεύστηκαν το προϊόν, ο ένας βρίσκεται σε bar της Γερμανίας και ο δεύτερος της Μεγάλης Βρετανίας και η παρουσία τους στις δύο χώρες ευελπιστούν να λειτουργήσει καταλυτικά για τη σύσταση του O/purist στο εξωτερικό.