Διπλή διάκριση στα Sommeliers Choice Awards για το κτήμα Νίκο Λαζαρίδη

28 Ιουνίου 2021

Στον 3ο ετήσιο οινικό διαγωνισμό Sommeliers Choice Awards, που διεξήχθη στο Σαν Φρανσίσκο, η NICO LAZARIDI κατάφερε να αποσπάσει δύο βραβεία με τα δύο κρασιά με τα οποία συμμετείχε: Χρυσό μετάλλιο για το Perpetuus Ερυθρό 2017 και Ασημένιο για το Cavalieri Lazaridi Λευκό 2019.

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό τα κρασιά κρίνονται από sommeliers, στελέχη της οινικής αγοράς και ειδικούς του κρασιού.
Τα μετάλλια δίνονται στους οίνους που πληρούν πολύ συγκεκριμένα κριτήρια, με απώτερο σκοπό να ξεχωρίσουν όσα ενδείκνυνται να συμπεριληφθούν σε wine lists εστιατορίων. Τα κρασιά κρίνονται με βάση το πόσο καλά συνδυάζονται με φαγητό και τη γενικότερη “πολυχρηστικότητα” και “ευελιξία” τους ενώ έξτρα πόντους λαμβάνουν τα κρασιά που έχουν καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Πιο συγκεκριμένα, το συνολικό σκορ κάθε οίνου είναι το άθροισμα από τις βαθμολογίες που δίνονται στις κατηγορίες “Food Parability”, “Typicity”, “Quality”, “Value” και “Packaging”.

Το PERPETUUS εσοδείας 2017 (60% Cabernet Franc, 40% Μαυρούδι) κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο, κερδίζοντας πόντους για την Ποιότητα (91/100) και Packaging (92/100). Οι κριτές το ξεχώρισαν για τη βελούδινη υφή του, εντοπίζοντας γεύσεις από άγρια μούρα, κεράσια, καπνό και λεβάντα. Διέκριναν τη δυνατότητά του να εξελιχθεί τα επόμενα 10 χρόνια και να αποτελεί ιδανικό pairing σε πιάτα με αγριόχοιρο και ζυμαρικά
Το Perpetuus 2017 έχει διακριθεί και με το Ασημένιο μετάλλιο Mundus Vini Spring Tasting που διεξήχθη νωρίτερα φέτος στην Γερμανία.

Το CAVALIERI LAZARIDI Λευκό του 2019 (70% Ασύρτικο, 15% Sauvignon Blanc, 15% Ugni Blanc) απέσπασε το Ασημένιο Μετάλλιο, σημειώνοντας υψηλές επιδόσεις στις κατηγορίες “Food Palatability” (86/100), “Typicity” & “Quality” (85/100). Ο πολύπλοκος λευκός οίνος που με την ιδιαίτερη οινοποίηση (ένα ποσοστό του Ασύρτικου ολοκληρώνει την ζύμωση σε καινούργια βαρέλια ακακίας) ξεχώρισε για το πλούσιο και γεμάτο σώμα με μακρά επίγευση.
Το Cavalieri Lazaridi 2019 έχει διακριθεί και με το Χρυσό Μετάλλιο στο περσινό Asia Wine Trophy που έγινε στην Νότια Κορέα.