Superior Taste Award 2021: 2.218 προϊόντα βράβευσε η επιτροπή του International Taste Institute

14 Ιουνίου 2021

Diamond award και 3 αστέρια για τα 182 ελληνικά τρόφιμα και ποτά που συμμετείχαν στην διοργάνωση.

Ο φορέας International Taste Institute (ITQI) των Βρυξελλών δημοσιοποίησε τα 182 ελληνικά προϊόντα που διακρίθηκαν με Superior Taste Award κατόπιν τυφλών γευστικών αξιολογήσεων από τους σεφ και σομελιέ του Ινστιτούτου.

Το 2021 καταγράφηκε αύξηση 45% στον αριθμό των προϊόντων τα οποία κατατέθηκαν στις γευστικές αξιολογήσεις του Ινστιτούτου, με μεγάλη ανάπτυξη στην υποβολή προϊόντων σχετικών με την υγεία και τη βιωσιμότητα. Συνολικά η επιτροπή του International Taste Institute βράβευσε 2.218 προϊόντα, τρόφιμα και ποτά, με το Superior Taste Award 2021, ενώ απονεμήθηκαν 29 Crystal Taste Awards, τα οποία απονέμονται σε προϊόντα τα οποία έχουν λάβει 3 αστέρια για 3 συνεχόμενες χρονιές, και 10 Diamond Taste Awards, τα οποία απονέμονται σε προϊόντα τα οποία έχουν λάβει 3 αστέρια 7 φορές μέσα σε μια περίοδο 10 χρόνων. Από τα 10 Diamond Awards που απονεμήθηκαν, τα 2 ήρθαν στην Ελλάδα. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Σέλι από την εταιρεία Σ. Μεντεκίδης ΑΕ και το νερό Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο από την εταιρεία Πηγές Κωστηλάτας ΑΕ έλαβαν αυτή την υψηλότατη διάκριση. Επιπλέον με 3 αστέρια βραβεύτηκαν 20 ελληνικά προϊόντα.
Να σημειωθεί ότι φέτος οι ελληνικές συμμετοχές στον διεθνή διαγωνισμό του ITQI ήταν αυξημένες κατά 15%, ενώ ο κλάδος με τις περισσότερες συμμετοχές από ελληνικής πλευράς ήταν αυτός των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Αξίζει να σημειωθεί πως – εκτός από τα γαλακτοκομικά – μια κατηγορία, η οποία συγκέντρωσε αρκετές συμμετοχές από την Ελλάδα κατά τη φετινή διαδικασία, ήταν τα αλείμματα, όπου η μάρκα Real & Honest έκανε αισθητή την παρουσία της με αρκετές συμμετοχές και βραβεύσεις, αποτελώντας τον νεοεισερχόμενο παίκτη της κατηγορίας.
Σημειώνεται ότι, για λόγους που σχετίζονται με τη στρατηγική των εταιρειών, στην λίστα των βραβευμένων δεν ανακοινώνονται προϊόντα που δεν έχουν ακόμη λανσαριστεί στην αγορά.
Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ.