Η πηγή του ελαιολάδου AGASTO

13 Μαΐου 2021

Έξτρα παρθένο και βιολογικό ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης που παράγεται από ανθρώπους με μεράκι, εμπειρία και άρτια επιστημονική και τεχνική κατάρτιση. Φροντίδα στο ελαιόδεντρο, συλλογή του ελαιοκάρπου στο κατάλληλο στάδιο ωρίμανσης, μεταφορά του αυθημερόν στο ελαιοτριβείο, άριστες συνθήκες ελαιοποίησης, έκθλιψη του ελαιόκαρπου σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτά είναι τα βήματα για την παραγωγή ελαιόλαδου ποιότητας! Ενός ελαιολάδου άξιο θαυμασμού και βραβεύσεων! 

Το agasto organic είναι βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται και εμφιαλώνεται στο Σάμο από την επιχείρηση «Θ. Χαρμπής».

Η επιχείρηση ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2016 με στόχο την αξιοποίηση της τοπικής παραγωγής ελαιόλαδου στο νησί της Σάμου. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στη νότια Σάμο, μέσα σε ελαιώνα κι έχουν πιστοποιηθεί με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Το 2020 , το agasto organic τιμήθηκε στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Athena International Olive Oil Competition – Athiooc με Χρυσό Μετάλλιο.

Λίγα λόγια για την agasto

Η επιχείρηση τυποποιεί εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης  σε γυάλινη φιάλη 500 ml και 750 ml καθώς και σε μεταλλικό δοχείο 5 λίτρων. Η κύρια όμως παραγωγική της κατεύθυνση αφορά την τυποποίηση βιολογικού ελαιολάδου σε γυάλινη φιάλη 250 ml, 500 ml και 750 ml καθώς και σε μεταλλικό δοχείο 3 λίτρων.

Στους ιδιόκτητους ελαιώνες αλλά και στους ελαιώνες των μελών της ομάδας βιοκαλλιεργητών που συνεργάζονται με την agasto, εφαρμόζονται από το 2001 οι αρχές της βιολογικής γεωργίας, οπότε και ελέγχεται κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας από το χωράφι ως την τελική συσκευασία.