Η 4G φέρνει την αποξηραμένη φράουλα στο πιάτο μας

11 Μαΐου 2021

Όλος ο κόσμος των αποξηραμένων φρούτων και λαχανικών έρχεται στο πιάτο μας από την 4G Greek Gaia’s Global Gate.


Η αποξηραμένη φράουλα σε σκόνη, η νέα πρόταση της 4G, είναι μια καλή εναλλακτική λύση για χρήση στη ζαχαροπλαστική.
Μπορεί να αποθηκευτεί στο ντουλάπι της κουζίνας και να την χρησιμοποιείτε και όλη την διάρκεια του χρόνου σε κέικ, κρέμες και ως προσθήκη στο γάλα ή το γιαούρτι.
Έχει πλούσια γεύση, χρώμα και άρωμα, χάρη στην διαδικασία συγκομιδής και αποξήρανσης που συμβάλει στην διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών των φρούτων και λαχανικών της 4G.

Λίγα λόγια για την 4G
H 4G Greek Gaia’s Global Gate ιδρύθηκε το 2015 στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, μια περιοχή στη Β. Ελλάδα, στο σταυροδρόμι των πιο παραγωγικών εκτάσεων με φρούτα και λαχανικά. Δραστηριοποιείται και πρωτοπορεί στον κλάδο της παραγωγής αποξηραμένων φρούτων και λαχανικών. Συμβαδίζοντας με τους ρυθμούς εξέλιξης της εποχής και τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών παρασκευάζει τα προϊόντα που προσφέρει απλόχερα η Ελληνική γη, ακολουθώντας ταυτόχρονα τη γαστρονομική παράδοση.

Η επιλογή των εξαιρετικών πρώτων υλών, που συλλέγονται από το χωράφι την κατάλληλη στιγμή ωρίμανσης, έχει ως αποτέλεσμα ένα αποξηραμένο προϊόν με τέλεια γεύση και άρωμα

Η αποξήρανση γίνεται σε ειδικούς φούρνους. Ο συνδυασμός της υγρασίας και της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του φούρνου, της ταχύτητας του αέρα, του χρόνου παραμονής μέσα στο φούρνο καθώς το πάχος κοπής, της σύστασης και της υφής των προϊόντων δίνει το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Η θερμοκρασία ξήρανσης δεν ξεπερνά τους 50°C και ο χρόνος παραμονής των προϊόντων μέσα στο φούρνο μπορεί να φτάσει έως και τις 48 ώρες.
Στη κατηγορία αποξηραμένων λαχανικών θα βρείτε καρότο, παντζάρι, κρεμμύδι, κολοκυθάκι, σέλερι, μανιτάρι, μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, σκόρδο και πράσο.
Στη κατηγορία αποξηραμένων φρούτων υπάρχουν μήλο, αχλάδι, λεμόνι, πορτοκάλι, λωτός, πεπόνι, σταφύλι, ροδάκινο, ακτινίδιο, αρώνια, γκότζι μπέρρυ και ιπποφαές.
Τέλος υπάρχουν και διάφορα άλλα προϊόντα όπως πάστα λιαστής ντομάτας, λιαστή ντομάτα σε βάζο και αποξηραμένες ελιές.