Πρώτο στο διαγωνισμό Mario Solinas 2021 το TERRA CRETA

10 Μαΐου 2021

Κορυφαία διάκριση για το Ελληνικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Grand Cru ποικιλίας Κορωνέικης της Terra Creta. 

Διεθνής κατάκτηση υψηλής σπουδαιότητας για την Terra Creta, με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Grand Cru ποικιλίας Κορωνέικης, να λαμβάνει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Mario Solinas 2021, στην κατηγορία «Mild green fruitiness».Ο διαγωνισμός Mario Solinas διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαίας (IOC) και είναι ο πλέον απαιτητικός διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου σήμερα.
Το Grand Cru έλαβε την υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει ελληνικό ελαιόλαδο στον συγκεκριμένο διαγωνισμό από το 2008.
Ο διαγωνισμός προβλέπει αυστηρή διαδικασία για την λήψη των δειγμάτων και το σφράγισμα δεξαμενής με πιστοποίηση από συμβολαιογράφο. Τα δείγματα αξιολογούνται από ομάδα κορυφαίων δοκιμαστών του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαίας γι’ αυτό και απολαμβάνει πολύ υψηλή αναγνωσιμότητα.

Η Terra Creta ιδρύθηκε το 2001 από Κρητικούς με βαθιά γνώση και μακρά εμπειρία στο χώρο του ελαιολάδου. Οι πρώτες εγκαταστάσεις βρίσκονταν στην περιοχή της Σούδας του νομού Χανίων.
Από τα πρώτα της βήματα η Terra Creta (ή “ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ” όπως ήταν η αρχική ονομασία της), είχε εξαγωγικό προσανατολισμό και μια σταθερή φιλοσοφία βασισμένη στην ολική ποιότητα και στα υψηλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της.
Ένα από τα πρώτα προϊόντα της εταιρείας ήταν το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Κολυμβαρίου του νομού Χανίων,το οποίο ακόμα και σήμερα είναι γνωστό σε πολλές χώρες για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ποιότητας και γεύσης που διαθέτει. Το 2007 η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για τα ποιοτικά προϊόντα μας, δημιούργησε την ανάγκη για τη δημιουργία πιο σύγχρονων εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός ελαιοτριβείου για καθετοποιημένη παραγωγή και απόλυτο έλεγχο της ποιότητας.
Από το 2009 η εταιρεία λειτουργεί στις νέες ιδιόκτητες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, στην “καρδιά” του πιο διάσημου ελαιώνα της Κρήτης στο Κολυμβάρι.
Οι νέες εγκαταστάσεις είναι εξοπλισμένες με υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής, μεγάλης χωρητικότητας ανοξείδωτες δεξαμενές αποθήκευσης ελαιολάδου και με έναν από τα πιο σύγχρονα και πρωτοποριακά ελαιοτριβεία. Η δέσμευση της εταιρείας είναι να παράγει προϊόντα ανυπέρβλητης ποιότητας ακολουθώντας πάντα τους πιο αυστηρούς διεθνείς κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, με σκοπό την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών της.