Βραβείο Καλύτερου Παραγωγού στην Ελλάδα για το Κτήμα Τέχνη Οίνου

20 Απριλίου 2021

To ειδικό βραβείο του Καλύτερου Παραγωγού στην Ελλάδα απέσπασε το Κτήμα Τέχνη Οίνου από το Μικροχώρι της Δράμας στα 28α Mundus Vini Wine Awards


Πολλαπλά βραβεία κέρδισε το Κτήμα Τέχνη Οίνου στα Mundus Vini Wine Awards αποδεικνύοντας την υψηλή ποιότητα των οίνων που παράγει. Συγκεκριμένα τρία Χρυσά και δύο Αργυρά βραβεία έλαβε συνολικά το κτήμα στον διαγωνισμό, αυξάνοντας τον αριθμό των διακρίσεων που έχουν απονεμηθεί στα 25 χρόνια λειτουργίας του οινοποιείο.

Τα κρασιά που βραβεύθηκαν με χρυσό είναι το Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο (οι σοδειές 2019 και 2020) και το Ήδυσμα Δρυός Chardonnay 2019, ενώ το Τέχνη Αλυπίας λευκό 2020 και το Πλάνο Μαλαγουζιά 2020 έλαβαν αργυρό βραβείο.

Το κτήμα Τέχνη Οίνου
Οι αμπελώνες και το οινοποιείο του κτήματος ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ βρίσκονται στο Μικροχώρι Δράμας. Η περιοχή ευνοείται από τις εδαφοκλιματικές συνθήκες και γι’ αυτό έχει ιστορία στην αμπελοκαλλιέργεια, η οποία αναβίωσε και πάλι στην περιοχή χάρη στην προσωπική πρωτοβουλία και στο μεράκι των οινοποιών Γιάννη Παπαδόπουλου και Γιάννη Καλαϊτζίδη.
Το ξεκίνημα γίνεται το 1993 όταν ο Γ. Παπαδόπουλος επενδύει το μεράκι του σ’ έναν μικρό οικογενειακό αμπελώνα στο Μικροχώρι Δράμας και ταυτόχρονα στεγάζει τ’ όνειρό του σ’ ένα χώρο λιτό και αρχίζει την οινοποίηση για χόμπι και προσωπική ικανοποίηση. Δύο χρόνια αργότερα, το 1995, περνάει το κατώφλι του οινοποιείου και ο Γ. Καλαιτζίδης . Η δημιουργία του κτήματος Τέχνη Οίνου είναι πλέον γεγονός και συνοδεύεται από την κυκλοφορία των πρώτων τους κρασιών, τη σειρά του λευκού, ροζέ και ερυθρού «Τέχνη Αλυπίας» που πολύ γρήγορα κατέλαβαν τη θέση τους στην αγορά των νέων ποιοτικών ελληνικών κρασιών.

Σήμερα το κτήμα Τέχνη Οίνου προχωρά ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητες του και δημιουργεί το δικό του e-shop με premium εμφιαλώσεις. Στο e-shop θα είναι διαθέσιμες κατά κύριο λόγο premium εμφιαλώσεις, τις οποίες είναι δύσκολο να τις βρει ο καταναλωτής στα κανάλια που ήδη έχει παρουσία παρουσία το κτήμα. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι στόχος είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα να καλύπτει και να εξυπηρετεί παραγγελίες σε όλη την Ελλάδα δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις του καλού κρασιού να δοκιμάσουν κρασιά από σπάνιες και δυσεύρετες ετικέτες

Τα κρασιά του κτήματος Τέχνη Οίνου
Ναυαρχίδα του κτήματος αποτελεί το λευκό κρασί Τέχνη Αλυπίας από Sauvignon blanc και Ασύρτικο, το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου το 50% της συνολικής παραγωγής. Συνολικά το κτήμα παράγει 12 ετικέτες, εκ των οποίων ορισμένες είναι διαθέσιμες και στο κανάλι των σούπερ μάρκετ, καθώς το κτήμα έχει αναπτύξει συνεργασίες με αλυσίδες όπως η Σκλαβενίτης και η Βασιλόπουλος.
Το 2020, προχώρησε σε rebranding των ετικετών Τέχνη Αλυπίας και Ήδυσμα Δρυός, με τη φετινή σοδειά να κυκλοφορεί πλέον σε ανανεωμένη συσκευασία, ενώ εντός του 2021 αναμένεται να λανσάρει δύο νέα κρασιά, ένα ξινόμαυρο μονοποικιλιακό και ένα γλυκό κόκκινο κρασί.