Ιδρύθηκε ο Σύλλογος Ελλήνων Χορτοφάγων HellasVeg στην Θεσσαλονίκη

8 Απρίλιος 2021

Ιδρύθηκε ο Σύλλογος Ελλήνων Χορτοφάγων (HellasVeg), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που είναι πλέον και επίσημα μέλος της European Vegetarian Union (EVU). Βασικός στόχος του νεοσύστατου φορέα αποτελεί η προώθηση της χορτοφαγίας, σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε η πρόεδρος της HellasVeg Σουζάνα Ισαακίδου η ανάγκη ανατροπής παγιωμένων αντιλήψεων και συνηθειών των ανθρώπων που αφορούν στη χορτοφαγία, και η ανάγκη αναθεώρησης του σύγχρονου τρόπου ζωής που σημαντικά επιβαρύνει την υγεία, το περιβάλλον και το γενικότερο οικοσύστημα (ζώα και μονοκαλλιέργειες), έδωσε το έναυσμα για την ίδρυση της HellasVeg

Πιο αναλυτικά, όπως τόνισε η κα Ισαακίδου, η HellasVeg στοχεύει στην προώθηση του χορτοφαγικού τρόπου ζωής στην Ελληνική κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς και δογματισμούς, αλλά και στην προτροπή του σύγχρονου ανθρώπου, να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, τόσο απέναντι στον εαυτό του όσο και στο περιβάλλον. Πεποίθηση της HellasVeg, είναι ότι τα μικρά βήματα του καθενός χωριστά, μπορούν και κάνουν την διαφορά στην μεγάλη εικόνα της εξέλιξης του ανθρώπου πάνω στην Γη.

Στο πλαίσιο αυτό, o σύλλογος προτίθεται να αναλάβει ενεργό δράση σε ζητήματα που άπτονται στη διαμόρφωση μιας ευρύτερης άποψης, με τη συνεργασία του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού πολιτών, εστιάζοντας την επικοινωνία του αφενός στα πλεονεκτήματα της χορτοφαγίας και αφετέρου στην υποστήριξη των ανθρώπων που προχωρούν στην μετάβαση και υιοθετούν αυτόν τον τρόπο ζωής.

Η εμφύσηση ενός χορτοφαγικού τρόπου ζωής και η ενεργή συμβολή του ανθρώπου στην προστασία του πλανήτη για ένα καλύτερο μέλλον, αποτελούν όραμα και προτεραιότητα του φορέα.

Με γνώμονα τα παραπάνω, η HellasVeg θα ενημερώνει με εμπεριστατωμένο υλικό για τις τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες του κλάδου των τροφίμων, στην ιστοσελίδα της (https://www.hellasveg.gr).