Athens Fine Food Awards by ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2021: Οι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού ποιότητας τροφίμων μικρής παραγωγής

5 Απριλίου 2021

Η διαδικασία αξιολόγησης των προϊόντων στο πλαίσιο του διαγωνισμού Athens Fine Food Awards by ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2021, ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Οι μεγάλοι νικητές, καθώς και η λίστα των προϊόντων που διακρίθηκαν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.affa.gr.

Για πρώτη φορά, τα Athens Fine Food Awards by ΕΞΠΟΤΡΟΦ έθεσαν ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αξιολόγησης της ποιότητας και της γεύσης των τροφίμων που παράγονται στην Ελλάδα από μικρούς παραγωγούς. Η διαδικασία της «τυφλής γευσιγνωσίας» και η έμπειρη επιτροπή αξιολόγησης εξέφρασε ήδη από την πρώτη χρονιά τον ισχυρό χαρακτήρα της και έθεσε ψηλά τον πήχη της εγκυρότητας του θεσμού.

Επαγγελματίες της εστίασης υψηλού επιπέδου με μεγάλη εμπειρία, sommelier, βραβευμένοι chef με αστέρια Michelin, αλλά και σημαντικοί chef που υπηρετούν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, αναζητώντας συνεχώς ποιοτικές πρώτες ύλες, ήταν μεταξύ των κριτών. Επιπλέον, επαγγελματίες σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας με πληθώρα διακρίσεων και σημαντικά έργα στον τομέα του τροφίμου, τίμησαν με την παρουσία τους τη διαδικασία αξιολόγησης.

Περισσότερα από 200 προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών αξιολογήθηκαν και 74 από αυτά έλαβαν διάκριση με ένα, δύο ή τρία αστέρια ποιότητας για το έτος 2021. Από αυτά 25 προϊόντα κέρδισαν τα μεγάλα βραβεία στις κατηγορίες του ξηρού τροφίμου, του νωπού τροφίμου, των ποτών, του ελαιολάδου, της καινοτομίας, του πρωτοεμφανιζόμενου προϊόντος, του βιολογικού τροφίμου και της συσκευασίας, ενώ

το μεγάλο βραβείο AFFA για το 2021 κατέκτησε η μπίρα AMMOUSA από την Πάτρα που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία με 19,61/20.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στο τιμητικό βραβείο των AFFA, βραβείο το οποίο δίνεται μετά από πρόταση των μελών της κριτικής επιτροπής. Για το 2021 το τιμητικό AFFA απονέμεται στην μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού τη Δρ. Σταυρούλα Κουράκου Δραγώνα για το έργο και τη συνολική προσφορά της στην ανάδειξη του ντόπιου κρασιού.

Τα Athens Fine Food Awards με σεβασμό προς τον Έλληνα παραγωγό αποτελούν τον έγκυρο θεσμό αξιολόγησης, ανάδειξης και προβολής της ελληνικής παραγωγής τροφίμου. Τα προϊόντα των μικρών παραγωγών κεντρίζουν το γαστρονομικό μας ενδιαφέρον, καθώς αποτελούν την κινητήριο δύναμη της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας και της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στα Athens Fine Food Awards 2021 και να συγχαρούμε όλους όσους διακρίθηκαν ανανεώνοντας από τώρα το ραντεβού μας για το 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.affa.gr.