Cyclades Organics: αρωματικά φυτά Κυκλάδων

27 Ιανουαρίου 2019

Μία επιχείρηση που με αειφόρες πρακτικές αξιοποιεί τον πλούτο των αρωματικών φυτών της Σύρου και των Κυκλάδων.

Στη φύση των Κυκλάδων τα αρωματικά φυτά ξεχωρίζουν. Αντίστοιχα, στην κυκλαδίτικη γαστρονομία τα βότανα και τα αρωματικά φυτά συμπληρώνουν τις γεύσεις. Αυτό τον πλούτο των Κυκλάδων αποφάσισε να αξιοποιήσει η Cyclades Organics, μία επιχείρηση η οποία καλλιεργεί και εμπορεύεται βιολογικά βότανα από αρωματικά φυτά που ευδοκιμούν στις Κυκλάδες.

Η ιδέα για την καλλιέργεια και προώθηση των αρωματικών φυτών ξεκίνησε το 2012. Με στόχο να αναδειχθεί η Σύρος και τα βότανα της μια τετραμελής παρέα δημιούργησε την Cyclades Organics και ξεκίνησαν την καλλιέργεια βιολογικών βοτάνων. Ο Ιωσήφ Ρούσσος, ο Λευτέρης Βογιατζής και τα αδέρφια Αργύρης και Δημήτρης Ξανθάκης, αντί να αποψιλώνουν τα βουνά συλλέγοντας αρωματικά φυτά, αποφάσισαν να τα καλλιεργούν κι αυτό τους εντάσσει σήμερα σε μια απο τις πιο ταχεία αναπτυσσόμενες αειφόρες επιχειρήσεις.
Με αγάπη για τα αρώματα των Κυκλάδων και μεράκι για την γη το 2015 πήραν επίσημα την άδεια του βιοκαλλιεργητή από τη ΔΗΩ και άρχισαν να εκμεταλλεύονται τα 14 ιδιόκτητα στρέμματα γης, που φύτεψαν με βότανα, σε διάφορα σημεία του νησιού, στον Φοίνικα, στα Αδειατά, στον Πάγο και στην Ντελαγκράτσια.
Συριανή αλλά και κοινή ρίγανη, κεφαλωτό θυμάρι με μωβ ανθάκι, θυμάρι κοινό, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, μαντζουράνα, αλόη βέρα, όπως και την ασύγκριτα αρωματική συριανή φασκομηλιά. Με αγάπη και σεβασμό στη φύση, η Cyclades Organics παντρεύει την παράδοση με την σύγχρονη γνώση και σήμερα έχει καταφέρει να προσαρμόσει στο ιδιαίτερο κλίμα των Κυκλάδων φυτά κι από άλλα μέρη της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα είναι στις ιδιαίτερες πυραμιδικές συσκευασίες της να κρύβονται όλα τα αρώματα και η γεύση όχι μόνο των Κυκλάδων αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.

Cyclades Organics
Τάλαντα, Σύρος,
Τηλ. 22817-71.711, 6937-358.683
Site: https://www.cycladesorganics.gr/