Ένα ποντιακό ταξίδι γεύσεων ξεκινά στο Ραγιάν

11 Νοεμβρίου 2018

Το Ραγιάν ιδρύθηκε το 1986 προτείνοντας έναν διαφορετικό τρόπο διατροφής, απαλλαγμένο από τα παγκοσμιοποιημένα διατροφικά δεδομένα, με σεβασμό στο περιβάλλον, τις εποχές, την υγεία και την παράδοση.

Η διατροφή στο παρελθόν συνδεόταν άρρηκτα με τις εποχιακές αλλαγές και άμεσα με ό,τι προσέφερε η φύση. Σήμερα, που τα διατροφικά προϊόντα ταξιδεύουν από τη μία άκρη στην άλλη, καταργώντας την εποχικότητα και τον φυσικό τρόπο καλλιέργειας, οι διατροφικές συνήθειες του παρελθόντος φαντάζουν ουτοπία. Και όμως, όσο γιγαντώνεται το φαινόμενο αυτό, τόσο πιο επίκαιρη εμφανίζεται η ανάγκη της διατήρησης της τοπικής και κατ’ επέκταση παραδοσιακής κουζίνας. Το Ραγιάν έρχεται να απαντήσει στην ανάγκη όσων θέλουν να κρατήσουν τους δρόμους της παράδοσης ανοιχτούς. Για το λόγο αυτό, το Ραγιάν επιμένει… ποντιακά και προσφέρει πολύτιμες διατροφικές παραδόσεις του ποντιακού γαστρονομικού πολιτισμού.
Ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης του Ραγιάν, Θεόφιλος Γεωργιάδης ,συνέλεξε με ιδιαίτερη επιμέλεια και αγάπη ένα θησαυρό παραδοσιακών ποντιακών συνταγών , διατηρώντας ένα κομμάτι της πολύτιμης γαστρονομικής ιστορίας ζωντανό, ως μια παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές.
Στα δύο καταστήματα Ραγιάν, στο Κιλκίς και την Θεσσαλονίκη, οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν αυθεντικές ποντιακές συνταγές και προϊόντα φτιαγμένα με αγνά υλικά, κυρίως από γάλα αγελάδας, που παράγονται με παραδοσιακό τρόπο από τον ίδιο και περνάνε κατευθείαν από την παραγωγή στην κατανάλωση.

Τα εκλεκτά ποντιακά προϊόντα του ΡΑΓΙΑΝ
Το ΡΑΓΙΑΝ διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε ποντιακές λιχουδιές και παραδοσιακές συνταγές. Εμπνευσμένος από τους παππούδες του, ο κος Γεωργιάδης, συνεχίζει να παράγει και να παρουσιάζει στο μαγαζί του ολοένα και περισσότερα ποντιακά εδέσματα σε διάφορες παραλλαγές.
Από το κατάστημα δεν θα μπορούσαν να λείπουν κάποιες από τις πιο γνωστές ποντιακές λιχουδιές, τα ωτία και τα πιροσκί. Αν επισκεφτείτε το μαγαζί, βάλτε επίσης στο καλάθι σας ζυμαρικά– γιοχάδες, εβριστόν και βαρένικα, φύλλα περέκ, μακαρίνα κ.α.
Σε ότι αφορά τα γαλακτοκομικά, θα βρείτε  κεφύρ, ξύγαλα και υλιστόν, καθώς και γαΐς καπνιστό, τυρί Ραγιάν, παρχαροτύρ, σάντας, τσιορτάν, σολγούν, πασκιτάν.
Αν πάλι προτιμάτε τα γλυκά, το ΡΑΓΙΑΝ θα σας προσφέρει κουλουράκια, πετιμέζι , πουρμά και παζλαμά.

Πληροφορίες Επικοινωνίας
ΡΑΓΙΑΝ
Βαθή, Κιλκίς
23410-84267
Μπαλάνου 13, Πλ. Άθωνος, Θεσσαλονίκη
2315-003907
Site: www.ragian.gr