Μελισσόκηπος: Η πηγή της ζωής

7 Νοεμβρίου 2018

Αν εξαφανιστούν οι μέλισσες μετά από 4 χρόνια θα εξαφανιστεί και η ανθρωπότητα, είχε πει ο Albert Einstein, κι όπως φαίνεται ο Μελισσόκηπος γνωρίζει καλά την αξία αυτού το εντόμου.

Αν εξαφανιστούν οι μέλισσες μετά από 4 χρόνια θα εξαφανιστεί και η ανθρωπότητα, είχε πει ο Albert Einstein και φαίνεται πως είχε απόλυτο δίκιο. Οι μέλισσες είναι ένα καλό παράδειγμα της εξέλιξης και τις συνεχούς αναπτυσσόμενης πορείας των ειδών στον πλανήτη μας. Για την άμυνα έναντι των εχθρών τους, για την καλύτερη και μεγαλύτερη αποταμίευση των τροφών και την επιβίωση τους, προσαρμόζουν τις ανάγκες τους και τις άμυνες τους σταδιακά σε μικρές ομάδες κι έπειτα σε μεγαλύτερες κοινωνίες. Είναι τα πιο εργατικά από όλα τα έντομα καθώς κι από τα πιο χρήσιμα για διατροφικούς και ιατρικούς λόγους. Από την μία ,το δηλητήριο των μελισσών παραμένει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης όλων των δηλητηρίων/ιατρικών στην παγκόσμια φαρμακευτική βιομηχανία, κι από την άλλη τα παράγωγα των μελισσών (μέλι, βασιλικός πολτός, πρόπολη) αποτελούν τις πιο υγιεινές τροφές της φύσης.
Ο Μελισσόκηπος είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται με τη μέλισσα και τα προϊόντα της από το 2004, με έδρα είναι στα Κύμινα στο Δέλτα Αξιού – Θεσσαλονίκης. Μέλι, βασιλικός πολτός, πρόπολη, αλλά και προϊόντα με βάση το μέλι, όπως ρακόμελο, παστέλια, δημητριακά είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα που παράγει η εταιρεία. Ανάλογα με την εποχή τα μελίσσια μεταφέρονται σε όλη την Μακεδονία για να δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα.
Στον Μελισσόκηπο θα βρει κανείς ανοιξιάτικο μέλι (ανθόμελο από τους οπωρώνες της Μακεδονίας), φθινοπωρινό μέλι (δάσους από την Χαλκιδική), μέλι Ερείκης (Χαλκιδικής), βασιλικό πολτό, γύρη ποικίλης ανθοφορίας και κάστανου, πρόπολη, απόσταγμα μελιού (δάκρυ μέλισσας), κεραλοιφές, ρακόμελα και συνεχώς η λίστα συμπληρώνετε με νέα προϊόντα.
Το 2016, η Μελισσόκηπος δημιούργησε ένα καινοτόμο προϊόν, την ΜΕΛΕΝΙΑ η οποία αποτελείται από μέλι-χαρούπι-ταχίνι & φουντούκι. Το 2017 προστέθηκε στη λίστα η ΜΕΛΕΝΙΑ 2 (μέλι-χαρούπι-ταχίνι-φιστίκι) ενώ το 2018 η Μελισσόκηπος δημιούργησε ένα ακόμα πρωτοποριακό προϊόν για την Ελλάδα, το Μέλι Κρέμα. Το μέλι κρέμα είναι ένα μοναδικό, αγνό μέλι, λεπτοκρυσταλλωμένο με κρεμώδη υφή χωρίς πρόσθετα, διατηρώντας όλες τις ιδιότητες του μελιού. Είναι 100% φυσικό μέλι χωρίς πρόσθετα, χρώματα και συντηρητικά και χάρη στην πλούσια γεύση του και παχύρρευστη υφή του είναι ιδανικό για μικρά παιδιά.

Μελισσόκηπος Αξιού
Κύμινα Δ.Αξιού -Θεσσαλονίκη
Email : [email protected]
Τηλέφωνο : 6942200085
site : www.melisokipos.gr