Η μοναδική μπύρα στον κόσμο με μαστίχα είναι γεγονός

27 Οκτωβρίου 2018

Δημιουργήθηκε φυσικά στην Χίο κι είναι έτοιμη να βρει το δικό της κοινό εντός κι εκτός νησιού. Ο λόγος για την Chios Beer Wheat την μοναδική μπύρα στον κόσμο με μαστίχα.

Η Chios Beer, η τοπική μικροζυθοποιία του νησιού της μαστίχας, έκανε το βήμα και δημιούργησε την μοναδική μπύρα στον κόσμο με μαστίχα. Σύμφωνα με τους ιδρυτές της χιώτικης παραγωγικής επιχείρησης πρόκειται για «Μία μπύρα μοναδική στον κόσμο, με βελούδινη υφή, νότες ψωμιού και ευχάριστο άγγιγμα μαστίχας που σε ταξιδεύει στο όμορφο νησί μας. Παράγεται από βύνη σιταριού σε συνδυασμό με αυθεντική μαστίχα Χίου, σε μικρές μοναδικές παρτίδες. Την συνταγή επιμελήθηκε η ζυθοποιός Δημητριάδου Στυλιανή».
Η Στυλιανή Δημητριάδου, που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή και την κυκλοφορία της συγκεκριμένης σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών, στα ΤΕΙ Αθηνών. Κάθε καλοκαίρι η Chios Beer, η χιώτικη μικροζυθοποιία, δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές του Τμήματος να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους στις εγκαταστάσεις της. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Στέλλα, η γυναίκα της μπύρας με μαστίχα. Η Chios Beer είχε κάνει στο παρελθόν πολλές δοκιμές να δημιουργήσει μια μπύρα με μαστίχα με αξιόλογα αποτελέσματα, αλλά δεν είχε προχωρήσει στην παραγωγή. Η Στέλλα ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο project και δημιούργησε την Chios Beer Wheat «μια μπύρα μοναδική σε έναν συνδυασμό που δεν είχε ξαναγίνει. Και αυτός έγινε με την χρήση βύνης από σιτάρι (σαν την βύνη που χρησιμοποιούν οι περισσότερες Weiss). Η βύνη από σιτάρι σε συνδυασμό με την αυθεντική μαστίχα Xίου, δίνει την αίσθηση ότι έχουμε βουτήξει ένα κουτάλι υποβρύχιο μαστίχας μέσα στην μπύρα μας!!!», αναφέρουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας.
Μάλιστα, στα σχέδια της μικροζυθοποιίας σειρά έχει και μια μπύρα με μανταρίνι. Άλλωστε, η περιοχή του Κάμπου, όπου βρίσκονται οι παραγωγικές εγκαταστάσεις, η καλλιέργεια του μανταρινιού είναι πολύ διαδεδομένη, σχεδόν κυρίαρχη.