Ellis Farm: από την Αγία Βαρβάρα στα πιο ακριβά delicatessen

8 Οκτωβρίου 2018

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της εταιρείας Ellis Farm, από την Αγία Βαρβάρα, είναι πλέον περιζήτητο στις αγορές του εξωτερικού και πωλείται στην λιανική της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας και άλλων χωρών για αρκετά ευρώ το λίτρο.

Λίγες σταγόνες ελαιολάδου πάνω σε ένα κρίθινο παξιμάδι, το παραδοσιακό κέρασμα της Κρήτης στους ξένους, ήταν η αφορμή για να συνειδητοποιήσει η οικογένεια του Μύρωνα Καμνάκη και της συζύγου του, Έλλης Τιτάκη, τι θησαυρό έκρυβαν! Η αρχή έγινε από έναν πάγκο στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου. Σε ένα σημείο από όπου περνούσαν τουρίστες και ντόπιοι είχαν στήσει τον πάγκο τους και πουλούσαν μεταξύ άλλων το λάδι τους.
Από εκεί περνούσαν τουρίστες, κυρίως από τη Γερμανία, έπαιρναν μια γεύση από το λάδι της οικογένειας και έφευγαν με μία μοναδική ευχαρίστηση στον ουρανίσκο τους.
Εκεί, έπειτα από την προτροπή όσων το δοκίμασαν, γεννήθηκε η ιδέα για την παραγωγή και τυποποίηση του.
Το 2015, ο Μύρων και η Έλλη προχώρησαν σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους για να διαπιστώσουν τι ακριβώς είχαν στα χέρια τους. «Αρχίσαμε να το ψάχνουμε πάρα πολύ. Κάναμε στο ελαιόλαδο μας οποιαδήποτε εργαστηριακή ανάλυση υπάρχει», εξομολογείται ο Μύρων Καμνάκης, για να προσθέσει ότι: « Πήγαμε σε σεμινάρια. Κάναμε αμέτρητα ταξίδια, αμέτρητα τηλέφωνα και με συνεχή επιμόρφωση χτίσαμε σιγά-σιγά το όνειρο».
Το 2016 η Έλλη και ο Μύρων είχαν την έμπνευση να στείλουν ένα δείγμα από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Eliama στο διεθνή διαγωνισμό ποιότητας, που έγινε στο Λονδίνο, όπου και κέρδισαν το χάλκινο βραβείο.
Το 2017, στον ίδιο διαγωνισμό στο Λονδίνο, το κρητικό έξτρα παρθένο Eliama, που διακρίνεται για την γεύση, το άρωμά του και τα οργανοληπτικά του στοιχεία κατόρθωσε να αποσπάσει το χρυσό βραβείο, μεταξύ 300 συμμετοχών, από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 94 από την Ελλάδα.
Σήμερα το ζευγάρι από την Κρήτη, που εξακολουθεί να πουλά αγροτικά προϊόντα στο πάγκο, στοχεύοντας στους τουρίστες παράγει 6 τόνους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με ιδιαίτερα χαμηλές οξύτητες. Απευθύνεται δε αποκλειστικά σε μικρά καταστήματα delicatessen της κεντρικής Ευρώπης. «Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας μας και σε καμία περίπτωση η αύξηση της παραγωγής μας. Θέλουμε να καταστήσουμε το ελαιόλαδο μας ένα brand περιορισμένης οικογενειακής παραγωγής, αλλά ταυτόχρονα εγγυημένης ανωτέρας ποιότητος», αναφέρει η Έλλη Τιτάκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Elli’s Farm family products
Διεύθυνση: Αγία Βαρβάρα, Ηράκλειο Κρήτης
Email: [email protected]
Site: www.ellis-farm.com
Τηλέφωνο: 2894 022004