Aliento: μια νότα Ιαπωνίας στην καρδιά της Αθήνας

4 Οκτωβρίου 2018

Στον εντυπωσιακό εξωτερικό χώρο του Εν Πλω, ο καταξιωμένος σεφ Σταμάτης Τσίλιας δημιούργησε σε δικό του concept, το Aliento. Ένα εστιατόριο Ιαπωνικής κουζίνας που σε ταξιδεύει.

Ένα εστιατόριο μέσα στο εστιατόριο! Εκεί βρίσκεται το Aliento, το νέο εστιατόριο του σεφ Σταμάτη Τσίλια, το οποίο αποτελεί το νέο σημείο συνάντησης για όσους θέλουν να γευτούν την ιαπωνική γαστρονομία και να ταξιδέψουν νοερά και γευστικά σε μακρινούς πολιτισμούς.
Ο καταξιωμένος σεφ Σταμάτης Τσίλιας, ο οποίος επιμελείται την κουζίνα του εστιατόριου «Εν Πλω» στην Βουλιαγμένη, δημιούργησε ένα μοναδικό εστιατόριο μέσα στο εστιατόριο. Στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου Εν Πλω- το οποίο προάγει την ελληνική κουζίνα- εκεί που μέχρι πριν λίγο καιρό βρισκόταν το εξωτερικό μπαρ, ο σεφ Σταμάτης Τσίλιας δημιούργησε το «Aliento», ένα εστιατόριο ιαπωνικής κουζίνας.
Στα Ισπανικά aliento σημαίνει ανάσα κι αυτό ακριβώς ήθελε να προσφέρει ο σεφ Σταμάτης Τσίλιας δημιουργώντας το Aliento. Μια ανάσα σε όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να γευτούν μοναδικές γαστρονομικές συνταγές. Ο εξωτερικός χώρος του Εν Πλω έχει μετατραπεί σε ένα αυτόνομο εστιατόριο με δίκη του διακόσμηση και ξεχωριστό μοναδικό ύφος, το οποίο και έχει επιμεληθεί σε κάθε του λεπτομέρεια ο ίδιος ο σεφ Σταμάτης Τσίλιας. Από το decor, το μενού, τα σκεύη, μέχρι και τα ιαπωνικά ενδύματα του προσωπικού, όλο το concept είναι ένα δικό του δημιούργημα, και όπως φαίνεται ο σεφ Σταμάτης Τσίλιας κέρδισε το στοίχημα καθώς δεν είναι τυχαίες οι μέχρι τώρα διθυραμβικές κριτικές τις οποίες έχει αποσπάσει για το Aliento.
Ο ίδιος έχει δημιουργήσει ένα μενού Ιαπωνικής κουζίνας με επιρροές από Βολιβία, Ισπανία και Περού. Ο τόνος με tartare φράουλας και σάλτσα ponzu από ξινόμαυρο Χρυσοχόου και το Ceviche Λαβράκι είναι κάποια από τα πιο δυνατά πιάτα στον κατάλογο του εστιατορίου. Ο επισκέπτης του Aliento θα βρει, επίσης, το γνωστό ιαπωνικό ποτό σάκε, αλλά και το signature cocktail «Aliento» με gin lime και πράσινο τσάι matcha- παραδοσιακό ιαπωνικό τσάι- με το οποίο μπορεί να συνοδεύσει το δείπνο του. Αν θέλετε κι εσείς να γευτείτε την γαστρονομική εμπειρία της Ιαπωνίας και να κάνετε ένα ταξίδι μέχρι τον μαγευτικό πολιτισμό της, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το εστιατόριο Aliento, στον εξωτερικό χώρο του Εν Πλω.