Ziro Sitias: Το χρυσό ελαιόλαδο

2 Οκτωβρίου 2018

Είναι βραβευμένο, χρυσοπράσινο και παράγεται μέσα στο προστατευμένο από την Unesco παγκόσμιο γεωπάρκο στον Ζήρο της Σητείας. Ο λόγος για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Ziro Sitias.

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Ziro παράγεται αποκλειστικά από κορωνέικες ελιές, στους ελαιώνες της οικογένειας Προεστάκη στον Ζήρο Σητείας, με παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας, σε περιορισμένη ποσότητα κι έχει πολύ υψηλή ποιότητα και διατροφική αξία. Με πρασινοκίτρινο χρώμα και φρουτώδη γεύση, με πικρές νότες, πλούσιο σε αρώματα και πολυφαινόλες, η κορωνέικη ποικιλία περιέχει μεγάλη ποσότητα ελαιοκανθάλης, ουσία με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, εφάμιλλη εκείνων των ουσιών που απαντώνται στα φάρμακα. Πολυβραβευμένο σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς δεν είναι τυχαίο που απέσπασε το χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό The World’s Best Olive Pils της Νέας Υόρκης και απέκτησε το «Πιστοποιητικό Ισχυρισμού Υγείας» από το πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Σε μια εξαιρετική ολόλευκη, αδιαφανής συσκευασία με χρυσά γράμματα που συμβολίζουν τον «χρυσό» της υπαίθρου, το ελαιόλαδο Ziro Sitias βρίσκεται ανάμεσα στις λίστες με τα καλύτερα λάδια του κόσμου. Οι ελαιώνες της οικογένειας Προεστάκη βρίσκονται στις ορεινές περιοχές της ανατολικής Κρήτης, στο χωριό Ζήρος Σητείας, σε υψόμετρο 700 μέτρων. Εκεί γεννιέται και ωριμάζει ο καρπός της κορωνέικης ελιάς που δίνει το Π.Ο.Π. Ελαιόλαδο Σητεία Λασιθίου Κρήτης, λουσμένος από το άπλετο φως του ήλιου και γεμάτος από τους χυμούς και τα αρώματα της κρητικής γης. «Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε όλη την τεχνογνωσία που απαιτείται ώστε να παράξουμε ένα ελαιόλαδο που θα μας κάνει να είμαστε υπερήφανοι. Επενδύουμε σημαντικά στην ποιότητα του λαδιού και θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας μόνο αυτά που καταναλώνουμε εμείς και τα παιδιά μας», αναφέρει ο κος Προεστάκης και θεωρεί ότι το σημαντικότερο στοιχείο για να μπορέσεις να παράγεις ένα καλό ελαιόλαδο είναι να έχεις τη δυνατότητα ελέγχου σε κάθε στάδιο, από την καλλιέργεια και τη συγκομιδή μέχρι την τυποποίηση και την προώθηση.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ziro – Ελαιόλαδο Σητείας
Λεωφόρος 62 Μαρτύρων 311, Ηράκλειο Κρήτης
Τ.Κ. 71303
Τηλ.: +30 2815 000076
Φαξ.: +30 2815 107595
e-mail.: [email protected]
Site: www.ziro.gr