Τιμητική διάκριση για την Εύα Παρακεντάκη

27 Σεπτεμβρίου 2018

Η foodblogger και παθιασμένη συνεχιστής της Κρητικής γαστρονομίας, Εύα Παρακεντάκη, βραβεύτηκε ως «γυναίκα ηγεσίας»

Στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, στο Ηράκλειο, η Εύα Παρακεντάκη έλαβε την τιμητική διάκριση «γυναίκα ηγεσίας». Η ίδια με ανάρτηση της στα social media ευχαρίστησε τον σύλλογο και υποσχέθηκε να συνεχίσει να υπηρετεί και να προβάλει τον τόπο.
«Ευχαριστώ πολύ τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης και την Μαρία Πιτσικάκη προσωπικά για την τιμή που μου έκαναν να με βραβεύσουν ως γυναίκα ηγεσίας. Βαθιά συγκίνηση και μία υπόσχεση ότι θα συνεχίσω να αγαπώ και να προβάλλω τον τόπο μου με όλη τη δύναμη της ύπαρξής μου» έγραψε στο προφίλ της στο Facebook.

Ποια είναι η Εύα Παρακεντάκη
Η Εύα Παρακεντακη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Τα πρώτα της βήματα τα έκανε στο ζαχαροπλαστείο της οικογένειάς της. Μεγάλωσε ανάμεσα σε τέσσερις φούρνους και δύο ζαχαροπλαστεία, καθώς όλη η οικογένεια ζύμωνε και έψηνε. Διάβαζε δίπλα στο μπεν μαρί, με τη μυρωδιά της σοκολάτας να την ξελιγώνει, πάνω σε έναν inox πάγκο και κοιμόταν τα Χριστούγεννα στα σακιά από την άχνη ζάχαρη γιατί δεν προλάβαιναν να πάνε σπίτι. Σπούδασε κι έκανε καριέρα στις δημόσιες σχέσεις και στην επικοινωνία. Το 2005 άφησε το γραφείο της στο γυάλινο κτίριο της Αθήνας και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ρέθυμνο. Σήμερα ασχολείται με τις μεγάλες της αγάπες, τα παιδιά της, την φύση και την μαγειρική. Έχει γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από το blog evaintasteland.com και την εκπομπή μαγειρικής της Μama Mia, όπου παρουσιάζει το παθος της… την κρητική γαστρονομία και τα μυστικά της!